התקנת הציוד הנכון
כמו בכל חווית משחק, חשוב לוודא שיש לך את הציוד המתאים למשחקי VR. תצטרך לוודא שהמחשב שלך מסוגל להריץ משחקי VR ושיש לך את אוזניות ה-VR הנכונות. בנוסף לכך, ייתכן שתרצה גם לשקול רכישת זוג בקרים, אוזניות סטריאו ו/או הליכון VR כדי לשפר את חווית המשחק שלך ב-VR.
- יכולות מחשב - הדבר הראשון שתצטרכו לעשות הוא לבדוק את יכולות המחשב למשחקי VR. רוב המחשבים התומכים ב-VR יכולים להריץ את המשחקים, אבל כמה דגמים ישנים יותר יתמודדו עם העומס.
- אוזניות VR - הדבר הבא שצריך לעשות הוא לוודא שיש לך את אוזניות ה-VR הנכונות. זה יהיה תלוי באיזו חברה תחליט להשתמש למשחקים שלך.
- בקרים - בקרים הם אופציונליים, אבל הם יכולים לעזור לשפר את חווית המשחק שלך. בקרים מגיעים במגוון צורות וגדלים ובדרך כלל משתמשים בהם כדי לנווט בין התפריטים השונים.
- אוזניות - אולי כדאי גם לשקול רכישת זוג אוזניות שיוכלו לעזור לך לשקוע במלואו בחוויה.
- הליכון - הליכון VR יכול לעזור לך להגביר את הריאליזם של החוויה שלך. זוהי אפשרות מצוינת אם אתה מחפש לשחק משחק הכולל תנועה, כגון ספורט או ריצה.
הבנת הפקדים
חשוב להקדיש זמן ללימוד הפקדים לפני שאתה קופץ למשחקי VR. לרוב המשחקים יש מערכת הדרכה אינטראקטיבית שתאפשר לכם להתמודד עם הפקדים לפני שאתם מתחילים לשחק. זה יעזור לך להכיר את הפקדים וההגדרות השונות, מה שיהפוך את חווית המשחק למהנה יותר.
- ניווט בתפריטים - ברוב התפריטים ניתן לנווט באמצעות בקר או עכבר. לכל משחק תהיה פריסת תפריט שונה, אבל אתה אמור להיות מסוגל להתמצא ברוב התפריטים די בקלות.
- שליטה בנגן שלך - רוב המשחקים מאפשרים לך לבחור את סוג השחקן שאתה רוצה להיות. זה ישפיע על אופן השליטה במשחק. לדוגמה, אם תבחר להיות אסטרונאוט, תצטרך לשלוט בפונקציות החללית השונות. אם תבחר להיות שחקן כדורגל, תוכל לשלוט בשחקן שלך על המגרש.
- הבנת הפקדים עבור מחלת תנועה - אם אתה נוטה למחלת תנועה, אולי כדאי שתכיר את הפקדים המאפשרים לך להשהות את המשחק ולהתאים את הסולם. זה יעזור לך להימנע מבחילות תנועה בזמן שאתה משחק במשחק.
טיפים להפקת המרב ממשחקי VR
משחקי VR יכולים להיות חוויה סוחפת מאוד, שיכולה להקל על איבוד תחושת הזמן. כמו בכל חווית משחק, חשוב לעשות הפסקות קבועות כדי למנוע עומס ועייפות בעיניים. על ידי ביצוע העצות האלה, אתה יכול להפיק את המרב מחוויית משחק ה-VR שלך ולהימנע מכל פציעות ארוכות טווח.
- בחר משחק VR מתאים - משחקי VR זה כיף, אבל זה גם יכול להיות מלחיץ. ודא שאתה בוחר משחק מתאים שמאתגר אותך מבלי לגרום ללחץ מוגזם. זה יעזור להפחית את הסיכון למאמץ בעיניים ופציעות אחרות.
- קח הפסקות קבועות - משחקי VR יכולים להיות סוחפים מאוד, מה שיכול להקל על השכוח מהעולם החיצון. חשוב לעשות הפסקות קבועות, גם אם אינך מבחין במאמץ או עייפות בעיניים. הפסקה תאפשר לך לאפס ולרענן לפני שתחזור למשחק.
- עקוב אחר הוראות היצרן - אוזניות VR לכולן יש עיצובים והגדרות שונות. לפני שתתחיל לשחק במשחק, הקפד לקרוא את הוראות היצרן ולהתאים את האוזניות לצרכים שלך.
- הימנע ממשחקים אם אתה עייף - משחקי VR דורשים הרבה מיקוד וריכוז. אם אתה עייף, יהיה לך הרבה יותר קשה להישאר מרוכז. הימנע ממשחקי VR אם אתה מרגיש עייף.
פתרון בעיות נפוצות במשחקי VR
יש כמה בעיות שיכולות להתעורר עם משחקי VR, כולל:
- מחלת תנועה - יש אנשים שחווים מחלת תנועה בעת שימוש באוזניות VR. אם אתה נוטה למחלת תנועה, ייתכן שתרצה להימנע ממשחקי VR. אם תחליט לשחק, יש כמה דברים שאתה יכול לעשות כדי להפחית את הסיכון למחלת תנועה. אם אתה חווה מחלת נסיעה, עליך לקחת הפסקה. נסה לחלק את המשחק למפגשים קצרים כדי להפחית את הסיכון למחלת תנועה. אתה יכול גם לנסות לשנות את ההגדרות באוזניות ה-VR או במחשב שלך. אתה יכול לשנות את קנה המידה של המשחק ואת עומק התמונות.
- מתיחת עיניים - מתיחת עיניים היא בעיה שכיחה נוספת שיכולה להתרחש עם משחקי VR. זה קורה כאשר השרירים סביב העיניים שלך עייפים ומתאמצים. כדי להפחית את הסיכון למאמץ בעיניים, קח הפסקות קבועות, הימנע ממשחקים בתאורה חלשה, והיזהר בעת התאמת האוזניות.
- ראייה מטושטשת - ראייה מטושטשת היא בעיה שכיחה נוספת שיכולה להתרחש עם משחקי VR. זה יכול להיגרם בגלל שהעיניים שלך מנסות להתמקד בשתי תמונות בו זמנית. כדי למנוע ראייה מטושטשת, ודא שדיבורית ה-VR נמצאת במרחק הנכון מהפנים שלך ולעולם אל תסתכל ישירות לתוך העדשות.